Koopwoning tijdelijk verhuren

De tijdelijke verhuur van een koopwoning is in een aantal gevallen aan regels gebonden. Indien u zelf eigenaar bent van de koopwoning, dan zijn er andere regels van toepassing dan wanneer u bijvoorbeeld uw oude woning nog niet heeft verkocht, of er een overbruggingskrediet van toepassing is. Ook kan men de koopwoning tijdelijk verhuren op basis van de leegstandswet, waarbij het voor zowel de huurder als de verhuurder duidelijk is dat de verhuur van de koopwoning van tijdelijke aard is. Hiervoor is een vergunning van de gemeente nodig en toestemming van de kredietverstrekker. Tevens dient de woning bij een makelaar in de verkoop te staan.

smalldesk

Koopwoning tijdelijk verhuren, de voordelen

Bij de tijdelijke verhuur van een koopwoning geniet u van een aantal voordelen. Zo kunt u dubbele lasten afdekken, en worden de kosten voor gas en licht, en tevens de lokale belastingen voldaan door de huurder van de koopwoning.

Woning aanmelden voor verhuur

 

 

Tijdens de tijdelijke verhuur van de koopwoning blijft de woning te koop staan, en als een koper zich aandient, dan heeft u als verhuurder 3 maanden opzegtermijn, wat zo geregeld is in de leegstandswet. Zo geniet u van een aantal voordelen die de tijdelijke verhuur van de koopwoning u biedt. Uw woning blijft verzorgd en onderhouden, wat goed is voor bezichtigingen die plaatsvinden, en uw makelaar kan gewoon de woning actief onder de aandacht blijven brengen van potentiƫle kopers.

Tips aangaande tijdelijke verhuur van uw koopwoning

  • De leegstandsvergunning is 5 jaar geldig
  • U heeft 3 maanden opzegtermijn
  • U heeft altijd toestemming van uw bank nodig
  • De wettelijke puntentelling is van toepassing
  • Eday Housing Service kan u bij al deze zaken van dienst zijn.